shea butter: bruksområder, bivirkninger, interaksjoner og advarsler

Arbre Æ € Beurre, C rbol Montequero, Bambouk, Bassia parkii, Butirospermo, Buttertree, Butyrospermum paradoxum, Butyrospermum parkii, CĆrei, CaritĆ, Galam Buttertree, Karite Nut, KaritĆ, Schibutterbaum, Shea Buttertree, SheasmƶrtrƤd, Sheatree , Vite ..; Se alle navn Arbre Æ € Beurre, C rbol Montequero, Bambouk, Bassia parkii, Butirospermo, Buttertree, Butyrospermum paradoxum, Butyrospermum parkii, CĆrei, CaritĆ, Galam Buttertree, Karite Nut, KaritĆ, Schibutterbaum, Shea Buttertree, SheasmƶrtrƤ d, Sheatree, Vitellaria paradoxa; Skjul Names

Shea smør er et frø fett som kommer fra shea treet. Shea treet er funnet i Øst- og Vest-tropisk Afrika. Den shea butter kommer fra to fet kjerner innenfor shea treet frø. Etter at kjernen er fjernet fra frøet, blir det malt til et pulver og kokt i vann. Smør deretter stiger til toppen av vannet og blir fast; Folk bruke shea smør på huden for kviser, leddgikt, brannsår, flass, betent hud, tørr hud, eksem, insektbitt, kløe, stølhet, flassende og kløende hud (psoriasis), utslett, en hudinfeksjon forårsaket av midd (skabb ), arr, bihulebetennelse, hud ødeleggelser, strekkmerker, sårheling, og rynkete hud; I matvarer, er shea smør brukes som et fett for matlaging; I industrien er shea smør som brukes i kosmetiske produkter.

Shea smør fungerer som en mykgjørende. Det kan hjelpe myke eller glatt tørr hud. Shea smør inneholder også stoffer som kan redusere hud hevelse. Dette kan bidra til å behandle tilstander forbundet med hud hevelse som eksem.

Utilstrekkelig Bevis fo; Høysnue er forårsaket av ragweed. Tidlig forskning tyder på at bruk av shea smør på innsiden av nesen etter behov over 4 dager klarner luftveiene og forbedrer puste i voksne og barn som har lunger fra høysnue. Luftveiene ser ut til å fjerne i så raskt som 30 sekunder. Effekten ser ut til å vare i opptil 8,5 timer. Shea smør ser ut til å forbedre lunger så effektivt som sikkert nesespray drops; Kviser; leddgikt; Burns; Flass; Betent hud; Tørr hud; eksem; Insektbitt; Klø; Stølhet; Skjellete, kløende hud (psoriasis); Utslett; En hudinfeksjon forårsaket av midd (skabb); arr; Bihulebetennelse; Huden sår; Strekkmerker; Sårtilheling; Rynkete hud; Andre forhold. Mer bevis er nødvendig for å rangere shea butter for disse bruksområdene.

Shea smør er det sannsynlig SAFE når det tas gjennom munnen i mengder som vanligvis finnes i matvarer; Shea smør er muligens SAFE når påføres huden riktig, kortsiktig. Ca 2-4 gram shea smør har blitt brukt på innsiden av nesen trygt for opp til 4 dager; Det er ikke nok pålitelig informasjon tilgjengelig for å vite om du bruker shea butter langsiktig er trygt; Forsiktighetsregler og advarsler: Graviditet og amming -feeding: Shea smør er det sannsynlig SAFE når det tas gjennom munnen i mengder som vanligvis finnes i matvarer. Det er ikke nok pålitelig informasjon om sikkerheten av å ta shea smør i større mengder dersom du er gravid eller bryst -feeding. Hold deg på den sikre siden og unngå bruk; Barn: Shea smør er det sannsynlig SAFE når det tas gjennom munnen i mengder som vanligvis finnes i matvarer. Shea smør er muligens SAFE når påføres huden riktig, kortsiktig. Omtrent 2-4 gram shea smør er blitt påført på innsiden av nesen sikker måte i opptil 4 dager.

Vi har for tiden ingen informasjon for sheasmør Interactions

Den passende dose av shea smør avhenger av flere faktorer, slik som brukerens alder, helse, og flere andre forhold. På denne tiden er det ikke nok vitenskapelig informasjon for å bestemme en passende rekke doser for shea smør (barn / voksne). Husk at naturlige produkter er ikke alltid nødvendigvis trygt og doser kan være viktig. Sørg for å følge relevante retninger på produktetiketter og ta kontakt med apoteket eller lege eller annet helsepersonell før du bruker.

Referanser

Akihisa T, Kojima N, Kikuchi T, et al. Anti-inflammatorisk og chemopreventive effekter av triterpene cinnamates og acetates fra shea fett. J Oleo Sci 201; 59 (6): 273-80.

Berry, S.E., Miller, G. J., og Sanders, T. A. Det faste fettinnholdet av stearinsyrerike fett bestemmer deres postprandial effekter. Am J Clin Nutr 200; 85 (6): 1486-1494.

Di Vincenzo, D., Maranz, S., Serraiocco, A., Vito, R., Wiesman, Z., og Bianchi, G. Regional variasjon i shea smør lipid og triterpene komposisjon i fire afrikanske land. J Agric Food Chem. 200; 53 (19): 7473-7479.

Essengue Belibi S, Stechschulte D, Olson N. Bruk av Shea smør som en emulsjon for Eksem. J Allergy Clin Immunol 200; 123 (2): S41.

Itoh, T., Tamura, T., og Matsumoto, T. 24-Methylenedammarenol: en ny triterpene alkohol fra shea smør. Lipider 197; 10 (12): 808-813.

Maranz, S. og Wiesman, Z. Klimapåvirkning på tokoferol innhold av shea smør. J Agric Food Chem 200; 52 (10): 2934-2937.

Maranz, S., Wiesman, Z., og Garti, N. fenoliske bestanddeler av shea (Vitellaria paradoxa) kjerner. J Agric Food Chem 200; 51 (21): 6268-6273.

Sanders, T. A. og Berry, S. E. Influence of stearinsyre på postprandial lipemi og hemostatisk funksjon. Lipider 200; 40 (12): 1221-1227.

Tella, A. Foreløpige studier på nesespray aktivitet fra frø av shea smør treet, Butyrospermum parkii. Br J Clin Pharmacol 197; 7 (5): 495-497.

Tholstrup T, Marckmann P, Jespersen J, Sandstrom B. Fat høy i stearinsyre positivt påvirker blodlipider og faktor VII koagulerende aktivitet i forhold til fett høy i palmitinsyre eller høy i myristinsyre og laurinsyre. Am J Clin Nutr 199; 59: 371-7.

Tholstrup, T. Influence of stearinsyre på hemostatiske risikofaktorer hos mennesker. Lipider 200; 40 (12): 1229-1235.

Tittel 21 – Food and Drugs. Del 184. Direkte mat stoffer akseptert som generelt anerkjent som trygge. Kapittel B – Lister over spesifikke stoffer ut akseptert som GRAS. § 184.1702 – Sheanut olje. Tilgjengelig på: http://www.gpo.gov/fdsys/granule/CFR-2000-title21-vol3/CFR-2000-title21-vol3-sec184-1702

Naturlige medisiner omfattende Database Forbruker versjonen. se Natural Medicines Comprehensive Database Professional versjon. ĀTherapeutic Forskning fakultet 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, depresjon